Announcement

Collapse
No announcement yet.

GÜNÜN TARİHİ ... .....ILGAZ 15 TEMMUZ İSTİKLAL TÜNELİ

Collapse

Unconfigured Ad Widget

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • GÜNÜN TARİHİ ... .....ILGAZ 15 TEMMUZ İSTİKLAL TÜNELİ

    İç Anadolu’yu Batı Karadeniz’e bağlayan, 1875 metre yüksekliğindeki Ilgaz Dağı’nın altından geçen ve 2 saatlik yolu 8 dakikaya indiren, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli 26 Aralık 2016 tarihinde hizmete açıldı.




    Kastamonu-Ankara arasını 1.5 saate indiren ve İstanbul-Samsun arasını da 2 saat kısaltmış olan tünel, köpek balığı ağzı şeklinde tasarlanan giriş ve çıkışlar, biri 5.370, diğeri ise 5.391 metrelik iki tüpten meydana geliyor. Yapımına 2012 senesinde başlanan bu tünel, Türkiye’nin trafiğe açık 5.4 kilometrelik Avrasya Tüneli’nden sonra en uzun 2. tüneli olma unvanına da sâhip oldu.

    YEMEK.............. TAVUK KÖFTESİ

    MALZEME: 1 bütün tavuk, 3 dilim ekmek, tuz, süt, biber, 2 fincan kaymak, un, sıvı yağ, 1 limon, 3 kaşık sadeyağ.
    YAPILIŞI: Haşlanmış tavuğun derisi ve kemikleri çıkarılıp makinada çekilir. Tuz, biber ve sütle ıslatılan ekmek ilâve edilip, yoğurulur ve tekrar makinada çekilir. Kaymak da ilâve edilip, yoğurulduktan sonra, buzdolabında bir saat bekletilir. Altı eşit parçaya ayrılır ve hafifçe unlayıp, yassı köfteler hâline getirilir. Kızgın yağda 3-4 dakika kızartıp, 15 dakika fırınlanır. Bu arada bir kaşık yağ, yarım fincan unla iki dakika kavurulur. Bir bardak süt ve bir fincan süt kaymağı azar azar ilâve edilip, koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. İki kaşık yağ, azar azar karıştırılıp, limon suyu ilâve edilir. Fırından çıkarılan köftelerin üzerine, bu sos dökülerek servis yapılır.



Working...
X