Announcement

Collapse
No announcement yet.

EV İÇİN ... ... ....... PRATİK BİLGİLER

Collapse

Unconfigured Ad Widget

Collapse
X
Collapse
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • EV İÇİN ... ... ....... PRATİK BİLGİLER

    *Muz kabuğu parçaları bahçeye atılırsa böcekleri kovar. Cilde sürülürse kaşıntıya iyi gelir. Ayakkabılara sürülürse parlatır.
    *Filizlenen patatesler toprağa dikilirse yeniden büyürler.
    *Portakal kabuğu parçaları evin etrafına yerleştirilirse böcekleri kovar. Açık şekilde konursa kokusu etrafa yayılır. Soyulan kabuklar kurutulup toz hâline getirilirse kek ve kurabiyelere katılabilir.
    *Kurumuş elma kabukları ile bir kış çayı hazırlanabilir. Taze kabuklar 10 dakika yüzde bekletilirse yorgunluğu alır, cildi tazeler.
    *Ananas sapı saksıya ekilince, 2-3 yılda yeni ananaslar verir.
    *Sebze meyve posaları ile yumurta kabukları ezilerek bitkilerin toprağına karıştırılırsa kalsiyum desteği sağlar.
    *Kahve yaptıktan sonra kalan telvesinden bir parça, bir saç kremine karıştırılırsa saçların parlaklığı artar.
    *Karpuz kabuğunu cilde sürdüğünüzde aknelere karşı etkilidir.
    *Karpuz kabuğu yıkanıp doğranır ve bir gecede şekerde bekletilip kaynatılırsa çok lezzetli tatlısı olur.
    *Hıçkırık tutunca, nefesi 15 saniye tutup 3 kere yutkunulur.
    *Buz tutan camlar için sprey; bir şişenin 3’te birini sirke, kalanını da su ile doldurup camlara sıkılır.
    *Limon buzlukta dondurulursa, suyundaki vitamini 5-10 kat artar.
    Donan limon rendelenirse, parçaları daha çoğalır.
    *Banyoda saklanan bâzı madeni malzemeler zamanla paslanır.
    *Sigaradan sararan tırnaklar diş macunu ile fırçalanırsa parlar.
    *Döküm tavalardaki lekeler diş macunu ile kolayca temizlenir.

    YEMEK............. ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

    MALZEME: 8 enginar, 2 yemek kaşığı un, 2 patates, 2 havuç, 2 baş soğan, 1.5 limon suyu, 1 çay bardağı zeytinyağı, 10 bardak su, 1 tatlı kaşığı toz şeker, tuz.
    YAPILIŞI: Bir kabın içine 10 bardak su, un ve yarım limon suyu konup karıştırılır. Kararmamaları için, başka bir kaba, yarım limon sıkılmış su içine, kabukları soyulup temizlenen enginarlar atılır. Enginarlar, sudan çıkarılıp bir tencereye dizilir. Nohut büyüklüğünde doğranmış patatesler, havuçlar, doğranmış soğan, zeytinyağı, toz şeker, biraz tuz, yarım limon suyu konur. Üzerine unlu su da konup, suyunu çekip yumuşayıncaya kadar önce kuvvetli, sonra orta hararetli ateşte pişirilir.



Working...
X